top of page
fotograf södertälje

Dokumentärfoto

Det dokumentära fotografiet är den exakta motsatsen till t.ex. ett pressfoto. En dokumentär bild får sin största betydelse när den verklighet som avbildats förändrats, eller kanske till och med försvunnit. Det kan även vara starten på något nytt, som till exempel ett bröllopsfoto. Ett dokumentärfotografi kanske inte kommer till sin rätt förrän ett par årtionden efter att bilden togs!

Jag har dokumenterat alla möjliga miljöer och företeelser sedan 1970-talet (ja – det förekommer tidigare bilder också eftersom jag började fotografera redan 1967) och idag har många bilder, som man inte tyckte var så speciella vid tagningsögonblicket, blivit riktiga pärlor.

Många av dessa bilder har ingått och ingår i olika sammanhang, bland annat bokillustrationer, katalogomslag och utställningar.

"

”Toppen!”

-Sörmlandstrafiken

Är du i behov av att göra en långsiktig dokumentation? Eller ni kanske planerar att gifta er? Ibland har jag möjlighet att göra bröllopsfotograferingar. Här gäller dock lång framförhållning, räkna med sex till åtta veckor innan vigseldagen. 

Tveka inte att höra av dig! Allra säkrast genom kontaktformuläret, annars via mejl eller telefon, se längst ned på sidan.

Allt från bröllop till byggarbeten

bottom of page